Felemelkedésünket az Isteni Energia segíti

Felemelkedésünket az Isteni Energia segíti

Az áldás művészete

Írta: Gregorian Bivolaru

 

A Fordító megjegyzése:

A következő egyszerű technika egy szerűen fantasztikus, lenyűgöző hatása van. Bátran próbáld ki, és ha tetszik, tedd a mindennapok szokásává… az életed hamarosan megváltozik majd. Az áldás „művészete” egy elképesztő hatású módszer arra, hogy személyen is kapcsolatba léphess a Teremtővel. Mikor tudomásomra jutott ez a lehetőség, hamar megáldottam mindent és mindenkit, akivel kapcsolatba kerültem: a szüleimet, a családtagjaimat, a nemzetemet, a házunkat, a barátaimat… és persze önmagamat is. Az áldásban az a fantasztikus, hogy pontosan azt kapod a Teremtőtől, amire szükséged van, még ha indirekt módon is, ám nem kell megfogalmaznod, és ami fontosabb, nem kell kérned… Amikor hetek óta egy nagyon komoly problémával küszködtem, amin nem tudtam átrágni magam, esténként többször is áldást kértem magamra, és annak gyümölcsét fel is ajánlottam a Teremtő atya számára.
Fantasztikus érzés volt érezni az isteni kegyelem ajándékát, a koronacsakrán át beáramló isteni jelenlétet. A problémámra választ kaptam, nem szavakban és gondolatokban, hanem egyszerű felismerés által… Számomra – és bárki számára, aki hasonló élményt, az akár az áldás segítségével megtapasztal – kétségtelen megbizonyosodás született, hogy Isten létezik !!!

Nagyon fontos még, hogy az áldás hatásai a morfogenetikus mező segítségével hatványozottan növekedhetnek: minél többen használjátok ezt az apró csodát, annál hamarabb alakul a morfogenetikus mező egy olyan közeggé, amelynek segítségével valami igazán nagy dolog fog születni…

Próbáld ki, áldd meg a barátaidat, a kutyádat, az autódat vagy a virágos kertedet! Az isteni szeretet és kegyelem energiája végtelen, mindenkinek és mindennek jut belőle! Érezd az isteni jelenlétet lényedben, és sugározd ki annak, és akinek szeretnéd, az alábbi egyszerű formula segítségével Az isteni energia megteszi majd hatását és többszörös erővel tér vissza hozzád…

Az áldásnak az a felismerés az igazi jelentősége, hogy felismerheted, szüntelenül és folyamatosan kapcsolatban állsz a Teremtővel! Te is, én is, és mindenki!!! Nincs szükség egyházra, spirituális vezetőre, senkire sem! Ő mindig veled van, és amikor hiányát érzed, valójában te fordultál el tőle, mert Ő sohasem hagy magadra… Az áldás segítségével és gyakorlásával, újra érezheted az Atya a mindenütt jelenlévő lényét… ami egyszerűen csodálatos érzés…

És ez így van!! … Megtapasztalható… bárki által. És most következzen Gregorian Bivolaru Yoga professzor leírása az áldásról!

Egy bizonyos nézőpontból tekintve – a világunk azért létezik, azért élünk, hogy Isten iránti hitünk felébredjen. Az áldás művészete az első lényeges lépes, amit az ember Isten felé tehet. Ha az áldás által, a hitünk a Teremtőben felébred, folyamatos gyakorlás által „bele is olvadhatunk” Istenbe, teljesen eggyé válva vele.

Ez a technika a maga nemében egyedülálló a világon és kiemelkedő jelentőséggel bír az egész emberiség ébredésében…

…Kezdetnek, elég hinni, bízni abban, hogy Isten létezik, ha ez sem megy, elég egy belső nyitottság az áldás gyakorlásának megkezdéséhez. Ez a mag elegendő ahhoz, hogy az áldás gyakorlásával fenséges tapasztalatokat élhessünk át. Amikor elérjük az Isteni egyesülés extatikus állapotát, megérthetjük, hogy Ő minden. Ő az egyetlen, aki valójában létezik. A spirituális extázis állapotában (Samadhi) semmi mást nem érzékelünk, csak Istent magát. Magunkat is Isten részeként fogjuk látni.

Az áldás művészete világossá teszi, hogy az Isteni Kegyelem pillanatai nem csak alkalmaként érhetőek el… Szükségtől függően, bármikor előhívhatjuk ezt az állapotot, ha jártasak vagyunk az áldás gyakorlatában. Az energia – ami az áldás során tisztán érzékelhető – a Legfelsőbb Isteni Energiából származik, s a három dimenzión túl ered (fizikai, asztrális, kazuális)

Ez az alapvető fontosságú felfedezés Sri Yuktesvar mestertől származik, aki a Yogananda műben írta meg tapasztalatait az áldással kapcsolatban.

 

Az áldás végrehajtása

 

Meditációs testhelyzetet veszünk fel, olyat amilyen jólesik, de figyeljünk arra, hogy a gerincoszlop egyenes maradjon. Sok jóga iskolában az áldást állva végzik.

– kiürítjük elménket, befelé figyelünk, mentálisan és spirituális értelemben is

– lelkünket és érzelmeinket a Teremtő Atya felé irányítjuk. Értelmi figyelmünket a szívtájékra és a fejtetőre összpontosítjuk

– már ebben az előkészületi állapotban is gyakran emelkedett tudatállapot és különleges érzelmi eufória figyelhető meg

– csukott szemmel, mentálisan elmondjuk (gondoljuk) az áldás szövegét (lásd. később)

– a formula után csukott szemmel próbáljuk érzékelni

– az isteni kegyelem beáramló energiáját a koronacsakrán keresztül, figyeljük, ahogy teljes lényünk megtelik az isteni energiával.(ha valakit személyesen áldunk, fizikai kontaktusban, jobb karunkat helyezzük az illető vállára, az energia így fog keresztüláramlani) Ha önmagunkat áldjuk, az energia önnön lényünkben marad

– folyamatosan figyelünk mindet magunkban és magunk körül, megjelenik a tanú-tudat állapot: próbáljuk érzékelni az áldás öt fázisát, avagy az energia intenzitását.(Annyi energiát fogunk kapni amennyit lényünk egészséggel elbír viselni)

 

1, Emelkedés a csúcspont felé

2, Csúcspont

3, Folyamatos csökkenés

4, Befejezés

5, A hatás tudatosítása: elmélyülés a felmerült tudatállapot és isteni kegyelem világában. (Rendkívül fontos)

Az öt fázis befejezésével köszönjük meg a Teremtőnek mindenható jelenlétét.

Az áldás hatásai – bár első alkalommal is elképesztőek lehetnek – gyakorlással erősödnek. A többdimenziós energia, ami lényünkbe érkezik, napokig, hetekig, hónapokig (ha egy rendkívüli tudatszinttel rendelkező egyén áld meg bennünket) akár évekig is megmaradhat, az áldást végző és kapó személyben, megnyilvánulásban egyaránt. Az isteni energia végtelen. Így annyi áldást és olyan gyakran alkalmazhatsz, amennyit csak szeretnél.

Az áldás jóval erőteljesebb és hatásosabb eszköz, mint az ima, mert az imában hibázhatunk, az által, hogy bizonyos dolgokat kérünk Istentől, amelyek néha csupán az ego vágyait képviselik. Ezzel szemben, az áldás során, pontosan azt kapjuk a Teremtőtől, amire éppen szükségünk van… Az áldás bárki által alkalmazható.

Házak, tárgyak, ételek, élet-helyzetek és cselekedetek szintén áldhatóak, a formula értelemszerű módosításával. Az isteni energia bármilyen megnyilvánulásra kérhető. Az áldás művészete által megnyitjuk a szív és a fejtető központjait (Anahatha és Sahasara) és az úgynevezett szinkronicitás energia-mezőjére is csatlakozhatunk.

 

Az áldás formulája (a szöveg, amit magadban elmondasz)

Uram, Mennyei Atyánk, a legnagyobb alázattal kérlek, mert ez az emberi lény (tárgy, élőlény, szituáció, kapcsolat stb.…)… „itt következik az áldani kívánt emberi lény, tárgy, élőlény, stb. neve”…   megérdemli, álld meg őt\azt, rajtam keresztül, a te végtelen kegyelmeddel és szereteteddel. Így legyen! Ámen. Köszönöm!

(Fontos, hogy teljes figyelemmel, beleéléssel végezzük a formulát, ha valóban érezzük az áldás szentségét, fantasztikus tapasztalatok részesei lehetünk)

 

Ennyi az egész. Isten soha sem bonyolult. Isten mindig egyszerű, tiszta és a legmagasztosabb megnyilvánulás.

 

Maga az elmélyülés és figyelem, valamint az alázat sokkal fontosabb annál, minthogy a formula szövegét szóról szóra betartsd. Egészítsd ki tetszés szerint, módosíts, rajta ha úgy jobbnak érzed! Kövesd a szíved, gyakorold az áldás művészetét, s vagy elhiszed, vagy nem, de a csodák megjelennek az életedben! Kívánom, hogy megtapasztald azt az Isteni Kegyelmet, melyet az áldás segítségével átélhető!!

 

Utószó

Könnyen észrevehető, hogy az áldás olyan lehetőség, mindennapos „rituálé” – valójában nagyon élvezetes és fenséges tapasztalás – amely, számos, valódi spiritualitással rendelkező kultúra és társadalom világában jelen volt és jelen is lesz. Gondoljunk csak Jézus, Buddha, avagy az indián beavatott törzsfőnökök karakterisztikus pozícióba emelt jobbjára. Egy pontosan ilyen, paradicsomi állapotot kínáló kultúra felé haladunk, mi modern kori emberek is. Amint ébredésünk megtörténik, a Kali Juga, (Vaskor) véget ér, s az új világkorszak, a Satya Juga (Aranykor) bekövetkezik.

 

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Szólj hozzá!