A Felemelkedésről józan paraszti ésszel :)

A Felemelkedésről józan paraszti ésszel :)

2011-ben írtam 🙂

 

Mostanában folyamatosan kapom a leveleket felemelkedés témában  🙂   Ez jóóó, mert én is sokat tanulok belőle, de azért van itt egy-két pontosításra váró dolog, ami visszásságokat szül bennem és úgy éreztem, hogy még egyszerűbben kellene megfogalmaznom, hogy mások is azt értsék amit mondani szeretnék  🙂

Természetesen a saját véleményem (és most is azt mondom, nem kell mindent elhinni), de azért érdemes elgondolkodni rajta.

A spirituális felemelkedés

Szerintem nem mindenki tudja, hogy ennek mi a jelentése—ezért is vannak, akik tagadják, vannak, akik félreértik, félremagyarázzák (és vannak, akik összekeverik a spiritualizmussal (a holtak szellemei kapcsolatba lépnek az élőkkel))

A spiritualitás, az nem egy baromi hosszú idő alatt, vagy eszméletlen fáradsággal és kitartással elérhető „ valami”, amihez mindenkinek ugyanazokat a lépéseket kell megtenni, hogy teljesüljön!

 

A lelkiségedet jelenti, a lelkiismeretedet – a belső középpontodat, az önmagadba és másokba vetett hitedet –azt, ami ott van benned (és persze néha harcolsz ellene, hiszen megteszel, vagy folyamatosan tűrsz olyan dolgokat, amiket nem akarsz… pl. nem a megfelelő helyen dolgozol, vagy nem dolgozol, mert kifogások bőven vannak … vagy nem boldogsággal teli a párkapcsolatod, de nem változtatsz mert egyedül tuti rosszabb lenne… stb … )

 

Vagyis a TE Önmagadba vetett hitedet jelenti, hogy meg tudsz tenni, változtatni mindent az életedben, amivel nem vagy elégedett, ami nem tesz boldoggá !! (le tudsz tenni mindent, ami bántja a lelkedet, a lelkiismeretedet – ide tartoznak a rossz tulajdonságaid, a félelmeid, függőségeid, bizonyos kapcsolataid, stb. )

 

Apró lépéseket jelent, amiket TE szeretettel teszel meg, hogy jól érezd magad a bőrödben  🙂  Amikor úgy érzed, hogy egyre könnyebben megy minden, akkor már jó úton jársz. Hiszem, hogy csoportosan egyszerűbb lehet, de csak ha a csoport tiszteletben tartja az egyént, hiszen, hogy ki, hogyan és mennyi idő alatt lép feljebb – az egyéni.

 

A fejlődésünk minősége is egyedi, hiszen különböző problémákat kell megoldanunk (sokszor egyedül) – és elsősorban önmagunkkal kell megküzdenünk, hogy a változtatásokat elindítsuk  🙂

 

Amikor teszünk magunkért, tudatosan, a saját örömünkre, akkor mindig egyre feljebb lépünk (amikor elkezdünk egészségesen táplálkozni, elég folyadékot inni, türelemmel lenni másokhoz, letesszük a cigit, elengedjük a visszahúzó kapcsolatainkat, amelyek nem engedik meg a fejlődést … stb… )

 

Hiszem, hogy az összetartás, az egymás segítése előre visz –az olyan egységé, ami nem korlátozza az egyén saját lelkiségét (így lesz lehetőség bizonyos dolgokat együtt átélnünk, tanulva a mások hibáiból és egyszerűbben megoldva a saját problémánkat) Persze, abba is hiszek, hogy az ’össztudatban”, minden megoldás ott van – és ha valaki már megoldotta, mi is hozzáférünk, sikerrel alkalmazhatjuk, lehívhatjuk  🙂

 

Mindig lesz mellettünk valaki „segítő”– de mindig magunknak kell eldönteni, hogy mennyit veszünk át az ő lelkiségéből és azt hogyan építsük be a saját utunk könnyebbé tételéhez.

 

Az igazi változás, felemelkedés, talán ez lesz–nem egy bizonyos csoport birkaszellemet követni – hanem közösen akarni- önmagunkat megélni, (vagyis boldognak lenni)- ami előre visz mindenkit-bármelyik szinten is van jelenleg…

 

 

Csoportok, mesterek, guruk

Amikor tanulni, szeretnél és csatlakozol egy emberhez vagy egy csoporthoz – a gyorsabb felemelkedés reményében – akkor is az a legjobb, ha a belső középpontodra hallgatsz!

 

Aki azt mondja, hogy csak nála, az ő tanítása által leszel valaki (vagy éred el a spirituális felemelkedést) akkor át vagy verve!

 

Ha olyan szabályoknak kell megfelelned, ami nem teljesen egyértelmű számodra (a lelked tiltakozik ellene) – akkor is légy óvatos. (csak hupi-lila ruhában járhatsz, pontosan mindig megadott időben kell ezt vagy azt megtenned, ennyi meg ennyi embernek kell segítened naponta, ennyi pénzzel kell támogatnod a mestert, naponta x órán keresztül kell gyakorolnod a fejenállást (vagy bármit))

 

Egy felemelkedett mester, nem fogja a fejedhez vágni soha, hogy te le vagy maradva a többiekhez képest bármiben (vagy ha nem csinálod meg ezt vagy azt, akkor nem leszel a csoport tagja)

 

Nem fogja mondani, hogy teljesíts jobban vagy többet….

Nem fog konkrét tanácsot adni, hogy szabadulj meg xy-tól mert visszahúz…

A mesterek, nem ítélkeznek, nem követelik meg, hogy csak bennük higgy, nem kicsinyítik le a szakértelmedet, emberi tulajdonságaidat, nem sürgetnek és soha nem terrorizálnak lelkileg, vagy nem közösítenek ki a csoportból!

 

A mestereknek nem az a dolguk, hogy a csoport tagjait egymáshoz felzárkóztassák, hanem, hogy az egyéni fejlődésedet kritika mentesen segítsék! Nem az a dolguk hogy a saját útjukat megmutassák neked, hanem az, hogy a te rögös utadon fogják a kezed, segítsenek, ha elakadnál!

 

 

A megtisztítás, beavatás, felszentelés stb… is egy furcsa dolog számomra ha x Ft-ot kérnek érte. Mert az rendben van, hogy ez vagy az a program ennyibe kerül. De, hogy a saját beavatásod x FT – az nincs rendben!!

Beavatást nem lehet venni!!

 

Beavatottnak lenni (a felemelkedés létrájának csúcsán ülni)… A bölcsességet jelenti, amikor eltűnik belőled a félelem – és a múlandóval, elmúlással, megváltoztathatatlannak hitt dolgokkal kapcsolatban rájössz, hogy örök vagy, mert Te is Isten vagy. Tökéletes és Teremteni képes (éppen most testbe bújt) lélek! A lélek tudja, hogy bőségesen van tiszta levegő, egészség, élelem, és minden ami kell!!

 

Az ember tud szűk, válságos élethelyzeteket, dolgokat teremteni, amikor már elfeledi az Isteni teremtőerejét.  Amikor visszatalálunk újra, az örök én-ünkhöz, akkor a teremtésünk iránya a belső bőségünk felé fordul és megint beavatottak leszünk és kifelé is bőséget sugárzunk.

 

Akár egyedül is, akár segítséggel történik – ez nem egy megvehető, vagy eladható dolog!

 

Egyébként pedig úgy gondolom, hogy minden ember, aki bánt, meglopott, becsapott, vagy szívja a véredet – az is segít téged a felemelkedésben! Azért kapod ezeket az embereket, mert bevonzottad ezt feladatnak – és addig kapod, amíg meg nem oldod a kapcsolataidat, félelmeidet, függőségeidet. Másképpen mondva, azért kapod, mert pont most képes vagy megoldani  🙂

Tehát, vedd észre, hogy képes vagy rá!! Minden ilyen „vérszívó, terrorista, energiavámpír” is része a te saját felemelkedésednek. (ha a lelkedre hallgatsz, el tudod dönteni, hogy kell-e ez a függőség, vagy kapcsolat neked, jól érzed-e magad vagy sem, boldoggá tesz-e vagy sem) A tanulás, a döntések, a tapasztalatok és ezek alapján a változtatás elindítása mind egy-egy lépcső felfelé—a saját Önvalód felé!

 

Felkészülés a felemelkedéshez 🙂

Apró döntések, apró tudatos változtatások kellenek amik belőled indulnak – ennyi az egész  🙂  Sokan talán túldramatizálják ezt – számomra ez nagyon egyszerű  🙂   Megbocsátás – önszeretet – szeretet és ezután tudsz segíteni másoknak is a saját tapasztalásod, hited által — ezt kell tovább vinni, kapcsolódni azokhoz, akik így éreznek és élnek 🙂  Hidd el utána már nem fog számítani, hogy mennyi pénzed van, mert találsz egyéb kincseket és segítőket… Tehát, kezd el a változtatást önmagadban és utána csak élvezd, amit csinálsz-éld, meg aki vagy – fogadd el, hogy nem vagyunk, és nem leszünk egyformák – tehát, nem abba kell energiát fektetni, hogy a környezeted megváltoztasd, vagy önmagadat elfogadtasd – hanem, találd meg önmagadban az elégedettséged, a szeretetet, a boldogságot  🙂

 

… és mindez megtörténhet 1 nap, vagy egy év alatt is  🙂  A felkészülés addig tart, amíg egyedül képes leszel azt a tudatos, felelősségteljes döntést meghozni, hogy megéled azt, aki örömmel éli a napjait a szeretetben !!!


Én így képzelem el egyszerűen a felemelkedést  🙂
… minek bonyolítani – mikor egyszerűségében is megállja a helyét?

.

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Szólj hozzá!