A BÉKE pillanata

A BÉKE pillanata

Írta: Dean ‘Jagaro’ Crabb, TheMomentofPeace.com

Egy órára egy millió ember a béke egységében

Sydney, Ausztrália – „A béke pillanata” azon az egyszerű elgondoláson alapul, hogy egyetlen ember, ha éber és csendes, képes békét teremteni az egész emberiség számára. És ez az ember te vagy!

Kapcsold ki a tévét, a rádiót, tedd félre a vitákat, a konfliktusokat és a fegyvereket, és ülj le, legyél tudatosan csendben és jelen, együtt a többiekkel és az élettel csak egyetlen órán keresztül. Ez által elindul bennünk egy átalakulási és gyógyulási folyamat mind belül, mind külsőleg, és a környezetünkkel való kapcsolatainkban is.

Hogyan vehetsz részt?

A tudatos csend egy nagyon egyszerű cselekedet, amit bárki és mindenki képes megtenni. Ez a világmozgalom minden évben egy szimbolikus gesztus azért, hogy megmutassuk, hogy az egyes emberek is képesek tenni egy jobb világ megteremtéséért. Az egész azzal kezdődik, hogy megállsz, csendben maradsz, és tudatában vagy az életnek, ahogyan éppen van, egy órán keresztül. Ennyi!

A magad módján csatlakozhatsz „A béke pillanata”eseményhez

Dönthetsz úgy, hogy meditálsz, vagy ez idő alatt a saját hitednek, vallásodnak megfelelően imádkozol, vagy egyszerűen leülsz csendben, és élvezed az életet.

A tudatos csend működése

A tudatos csend közben hagyjuk, hogy a feszültségeink fokozatosan feloldódjanak, miközben elengedjük a konfliktusainkat. Idővel ebben a csendben a gondjaink megszűnnek – ez a valódi béke.

Végre elkezdjük felismerni, hogy egyek vagyunk ennek az életnek a megtapasztalásában, és hogy egyformán, mindannyian a békét és a boldogságot keressük. E csendes pillanatban, amikor éberen együtt vagyunk az élettel, nagyobb belátást nyerünk az életben betöltött szerepünkre, és abba, hogy mi is a valódi béke.

Ha ezt rendszeresen teszed, ez a tudatos csend hosszan tartó hasznot hoz neked és környezeted számára egyaránt.

Közös, a világot átfogó üzenet

Részvételed „A béke pillanata” eseményen egy közös, világot átfogó üzenet küld nemcsak a vezetőink, hanem az egész emberiség számára:
1. A nagyobb léptékű változások önmagunk változásával kezdődnek.
2. A béke megteremtésének sokkal konstruktívabb és gyümölcsözőbb eszközei vannak, mint a háborúk és az erőszak.
3. A különböző vallási, szellemi, földrajzi és kulturális háttérrel rendelkező emberek képesek harmonikusan együttműködni egy egyszerű, általános cél, az emberiség boldogulása érdekében.
4. Fontos, hogy megtanítsuk,és a gyakorlatban is megmutassuk gyermekeinknek, hogyan lehet jobban bánni az emberi tapasztalásokkal – érzelmekkel, gondolatainkkal és lelkünkkel – hogy életünk jobb legyen, boldogok legyünk, és békét teremtsünk.
5. Képesek vagyunk békét teremteni önmagunkban és a saját közösségünkben is azáltal, hogy rendszeresen időt szánunk arra, hogy csendben éberek legyünk.
6. A tudatos csend fontos, mindennapi eszközünk a boldogságunk és békénk érdekében.

Segíts terjeszteni a világban!

A cél az, hogy egymillió ember csatlakozzon „A béke pillanata” eseményhez 2012-ben. Segíts abban, hogy sokakhoz eljusson az üzenet: a tudatos csend olyan egyszerű eszköz, amelyre valódi szükség van a mindennapi életben és az igazi béke megteremtésében. Oszd meg ezt barátaiddal, és légy részese „Az éberség pillanatának” 2012-ben.

Mikor?

2012. március 10-én, helyi idő szerint 20.00-tól 21.00-ig, bárhol is legyél a világon. (Ha este 8-kor nem érsz rá, válassz más időpontot, és csatlakozz a Föld egy más pontján meditálókhoz!)

Feliratkozás „A béke pillanatára”

Ha tudsz angolul, jelentkezz közvetlenül (egyénileg vagy a közösségeddel) a The Moment of Peace honlapon.
Vagy iratkozz fel
a magyar FaceBook eseményre.
Vagy írj egy mailt (a csatlakozási szándékodról, és arról, hogy várhatóan hányan vesztek részt az eseményen) az abekepillanata [kukac] gmail [pont] com címre. Legyünk egymillióan!

 http://www.buddhapest.hu/p/beke-pillanata-1-ora-1-millio-ember.html

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Szólj hozzá!