György Betty

György Betty vagyok, Természetgyógyász. Saját gyógyíthatatlannak tűnő betegségeim

(pikkelysömör, sokízületi gyulladás, szívbetegség, allergia, asztma) okainak kutatása közben lett ez a hivatásom. Mielőtt még végképp elkomorulnánk, ez a sok minden nem egyszerre történt, mert nem biztos, hogy akkor részt tudnék venni a 2012-es Naptár megalkotásában. Ennyi minden közel harminc év „termése”, melyben előforduló kisebb problémákat szóra sem méltatom. Minden betegség közelebb vitt a megoldáshoz. A fizikai terápiákon keresztül az energetikai módszerekig.

Ez így kissé ködösen hangzik, de a Naptár végére mindenkinek letisztul a dolog (remélem egy kicsit hamarabb is).

Biorezonancia és ÉFT (Érzelmi Felszabadítási Technika) a szakterületem. Az ÉFT, azaz energetikai módszer, amelyet szeretnék könnyű hétköznapi használata miatt röviden megmutatni.

 

Az ÉFT rövid bemutatása

 

Az ÉFT – Érzelmi Felszabadítási Technika alapelve, hogy minden negatív érzelem oka a test energia rendszerében történt szakadás. Mit is jelent ez? Születésünk (sőt megfoganásunk) óta történnek velünk olyan események amelyek energetikai szakadásokat, negatív érzelmeket okoznak.

Magyarán kiverik a biztosítékot és áramszünet lesz. Az ÉFT a Meridián végpontok kezelésével szünteti meg a szakadásokat, amelynek a következménye egy felszabadult, kellemesebb állapot- a biztosítékok kicserélésével újra fény gyúl. Mindez a felsőtesten és az ujjakon 13 könnyen megtalálható Ponton történik.

 

A Pontok kezelését bármelyik kéz mutató és középső ujjával végezzük, bármelyik testfélen vagy mindkettőn. A pontok ritmikus érintgetésével (egy ponton 3-5ször) vagy csak egyszeri hosszú érintéssel is lehet végezni. És kiegészítjük a bennünk lévő érzelmek elmondása mellett önmagunk mindentől független elfogadásával, és a helyzet más nézőpontból megvilágításával, vagy pozitív választási lehetőséggel. Tudom, hogy ez a rövid ismertető esetleg csak kedvet csinálhat a Technika megismeréséhez. Később a Technika bővebb leírását is megjelentetjük ezen az oldalon. Addig is keresd meg a pontjaidat a kép alapján, próbáld ki a pontok ütögetését.

 

A kézél pontját tenyérrel ütögeted, ezt nevezzük: ráhangolódó pontnak.

A Pontokat mutató és középső ujjhegyeinek segítségével ütögetjük- így biztosan eltaláljuk a Pontot.

 

A meridián végpontok megtalálhatóak:


-A szemöldök belső sarka mellett, az orrnyereg kezdeténél- szemöldök pont (SZÖ).

-A szem külső sarkának a csontján- szem mellett pont (SZM).

-A szem alatt a csonton, a pupillával egy vonalban- szem alatti pont (SZA).

– Az orr és a felső ajak között- orr alatti pont (OA).

– Félúton az alsó ajak és az áll között, a kis mélyedésben. Alsó ajak alatti pont(AA)

A kulcscsont, a szegycsont, és az első borda találkozásánál. Úgy találhatod meg ezt a pontot, hogy a nyak tövénél, ahol egy férfinyakkendő csomója lenne, ujjadat az u- alakú kis mélyedésbe helyezed. Ezután ujjaddal mintegy 2,5 cm-t menj lefelé a köldök felé, majd ugyanennyit jobbra, (vagy balra); itt találod meg a kulcscsonti pontot. Bár ez a pont szigorúan véve nem a kulcscsonton van, mégis így hívjuk az egyszerűség kedvéért. Végül is jóval egyszerűbb azt mondani, hogy Kulcscsonti Pont, mint azt: a pont, amelyik a kulcscsont és a szegycsont találkozásánál van, ott, ahol az első borda kezdődik: KCS.

A test oldalán, a kar alatt, a hónalj alatt kb. 8-10 cm-re, ahol nőknél a melltartó pántja fut, férfiaknál a mellbimbóval egy vonalban- kar alatti pont (KA).

Mell alatti pont – férfiaknál 2,5 cm-re a mellbimbó alatt, nőknél, ahol a mell a mellkassal találkozik: (MA). Nem mindig használjuk, mert kissé intim helyen van, pedig nagyon hatásos.

 

Kézen lévő pontok:

-A hüvelykujj külső élén, ahol a körömágy kezdődik (HU).

-A mutatóujj külső élén, ahol a körömágy kezdődik (MU).

-A középső ujj a hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik (KÖU)

-A kisujj a hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik (KU).

Figyeld meg a változásokat a közérzetedben, ha megcsinálod az alábbi reggeli energetikai kezelést, melynek során a kézélen kezded az ütögetést (a fent említett módon), és végigmész az összes leírt meridián pontodon  kb. ötször kopogtatva mutatóujj és középső ujjheggyel. ..

 

Reggeli kopogtatás

 

Annak ellenére, hogy „jó lenne, ha a reggelek később kezdődnének”/fáradtan ébredtem/a gyermekem üvöltve keltett/ ödémás a szemem/ égnek áll a hajam vagy mind egyszerre mégis teljes egészében elfogadom magam, és teljes értékű ember vagyok.

Annak ellenére, hogy minden kezdet nehéz, hát még a folytatás azt választom, mégis csodás napom lesz, amely éppen most kezdődött el.

Annak ellenére, hogy tudom ma is sok feladat vár rám, azt választom, hogy jó kedvvel és életörömmel látok neki, és ha szükségem van közben pihenésre, megengedem magamnak./Annak ellenére, hogy nincs munkahelyem és csak a házimunka vár rám, azt választom, hogy kihasználom az időt lehetőségek keresésére (vagy megengedem a lehetőségnek), hogy rám találjon) és jó kedvvel végzem mellette a feladataimat. Ha nem is mindig azt a munkát végzem, ami mindig örömmel tölt el, teszek érte, hogy ez a nap is értékes legyen a számomra. Arra törekszem, hogy ezt a napomat is tartalmasan, jókedvűen töltsem el. Tisztában vagyok vele, hogy a jelenben írom a jövőmet gondolataimmal, cselekedeteimmel.

Törekszem önmagam szeretetére és elfogadására/teljes egészében elfogadom, és mélységesen szeretem önmagam. Teljes értékű ember vagyok.

 

Ebben a Reggeli kopogtatásban többféle választási lehetőséget adtam meg (ezek jelzése:/), hiszen nem ismerem a jelenlegi élethelyzetedet, gondolataidat. Ezek a mondatok használhatóak, de át is írhatod őket, egyféle mintaként működnek. Mindig „belülről jövő” mondatok a leghatásosabbak, tehát mindig azt mondd amit érzel.

 

A mondat első fele a jelenlegi állapotot jellemzi (bármi lehet, ami találó, akár trágár is, add ki a feszültségeidet) és ennek a pozitív változatát a mondat második felében (amely lehet ironikus, vicces is). A lényeg, hogy választási lehetőséget adjon, vagy más szempontból mutassa meg a kilátástalannak tűnő helyzetet.

Lehet hogy egy másik szempontból megoldható, hiszen embere válogatja, mit tekint nehézségnek vagy megoldandó feladatnak. A derűs hozzáállás nem egy minden mindegy állapot, hanem maga a rugalmasság. Így tudjuk kezelni az élethelyzeteket, és kihozni belőlük a maximumot.

A mondatokban igyekszem kerülni a negatív felhangú szavakat (pl. probléma, gond) helyette pozitív érzelmi töltésű kifejezéseket használok (feladat, lehetőség). Ha folyamatosan ilyeneket használunk (a módszerrel együtt) átformálja a gondolkodásunkat. Csak olyan mondatokat használjunk, amiknél nincsenek ellenérzéseink.

 

Bővebb változatát a Tehnika leírásának a www.hygia.hu oldalon találod

 

Jó kopogtatást kívánok! György Beáta, ÉFT terapeuta

+36 20 568 9175 begin_of_the_skype_highlighting +36 20 568 9175 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting
Skype név: hygian7

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Kapcsolódó bejegyzések

Címkék

Oszd meg ezt!

Szólj hozzá!