Műkincsek online

Műkincsek online

Bárki benézhet a világ 17 nagy múzeumába 🙂

 

Nézd meg a világ minden tájának csodálatos műkincseit. Nelson Mattos, a világ 17 galériájának bevonásával új virtuális programot indított.
A múzeumok virtuális bejárásához a Google street view-technikáját alkalmazzák: a látogatók távozása után a kamerák végiggördültek a kiürült galériák üres szobáin, a kiválasztott termekről 360 fokos felvételek készültek, amelyeket aztán egymáshoz fűztek.

 

Jelenleg 385 termet járhatnak be a virtuális látogatók, de a program folyamatosan bővül a tervek szerint. A 17 múzeum mindegyike kiválaszthatta gyűjteménye egyik műalkotását, amelyről; több fénykép készült. A hétmilliárd pixelből álló kép olyan aprólékossággal adja vissza az alkotást, ami puszta szemmel láthatatlan. A látogatók ráközelíthetnek a művek részleteire, így a festményeknek akár minden ecsetvonása külön kivehető.

 

A virtuális múzeum látogatói, 486 művész – többek közt El Greco, Goya, Rembrandt, Vermeer, Renoir, Gaugin és Manet – összesen több mint ezer műalkotást szemlélhetik meg saját múzeumi környezetében, miközben mód nyílik az alapos tanulmányozásra. Kommentálhatják a látottakat, megoszthatják tapasztalataikat, kiaknázhatják a programban rejlő művelődési lehetőségeket. Mattos megjegyezte, hogy a Google maga finanszírozta művészeti programját, amelyet; nem kereskedelmi haszon reményében; indított el.

 

A virtuális múzeumlátogatáshoz többek között a világ olyan ismert képtárai nyitották meg kapuikat, mint a firenzei Uffizi,  a francia Versailles-i kastély,  a prágai Kampa Múzeum, az amszterdami Van Gogh Múzeum vagy a szentpétervári Ermitázs.

A programhoz csatlakozott továbbá a madridi Zsófia Királyné Múzeum, a Thyssen-Bornemisza Múzeum, a washingtoni Freer Smithsonian és a New York-i Frick Gyűjtemény is

 

Kukkants be és ámulj – vagy akár, hozd létre a saját virtuális gyűjteményedet  🙂   http://www.googleartproject.com/  

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/

Szólj hozzá!