Levél Franciaországból….

Levél Franciaországból….

Carricaburu Andrea Franciaországban élő barátnőm levelét szeretném továbbítani Neked, akivel – egy Magyarországon még nem nagyon ismert különleges, öngyógyító mozgáskultúra tanfolyamának népszerűsítésén közösen dolgozunk.

 

Íme, a levél:

Andrea Carricaburunek hivnak, Franciaországban élek és itt ismerkedtem meg a “Seitai”-al.
Mesterem Jean Benayoun, aki egyes külföldi sajtók szerint a seitai európai legméltóbb képviselje..
A Japán eredetű seiai-ról eddig nem sokat hallhattatok, hiszen nagyon kevés országban honosodott meg.

Ami megkülönbözteti minden más általánosságban megszokott mozgáskultúrától, hogy a „KI” életre kel bennünk és ez nagyon meghökkentő formában- néha akár  transz-szerű mozgásban – nyilvánulhat  meg. Mindazonáltal egyáltalán nem vagyunk transzban, csak hagyjuk, hogy ez a természetes folyamat kiegyensúlyozza testünket  és lelkünket.

Csodálatos érzés! Katsugen undo a neve -(regeneráló mozgás, spontán mozgás)

Másik aspektusa a “Yuki” … nos, ez az, ami hasonlít a reikire.
Kézrátétellel történik, és igazából nem az emberi akarat döntése, hanem az életenergia szelíd megnyilvánulása, ami egy  életet  ünneplő közös  “táncba” folyhat át..
Világszerte sok táncos, énekes, művész használja ezt bemelegítésként-igen nagy hatékonysággal.
Ajánlott mindenkinek, aki szereti a testmozgást 🙂  Tudni kell, hogy a seitai mellékhatásaként beindul a szervezetben az öngyógyítás.

Azért ajánlom figyelmetekbe ezt a rendezvényt, mert azok, akik már eleve otthon vannak, különböző mozgáskultúrákban könnyen elsajátíthatják, és az oktatók felhasználhatják edzéseiken.
Tudom a kortárs táncot kedvelők “vadásznak”  az újszerű mozgáskombinációkra, nos ez ilyen szempontból egy kincsesbánya.
Hihetetlen, hogy az emberi test mit képes kihozni magából..

Magyarországon nem igen ismert a seitai. Európában is csak néhány városban gyakorolják.
Japánban viszont a közoktatásban, a szülészeteken, és a japán emberek a mindennapjaikban használjak ezt a “Japán jógát”, a testi, lelki egyensúlyuk megteremtésére, fenntartására.

 

Miért mondom el mindezt nektek??

Mert évenként egyszer, Jean Benayoun seitai mester vagy első tanítványa – ellátogat  országunkba, hogy bemutassa ezt a mozgáskultúrát nálunk is.

A seitait mesteri szintre tökéletesíteni körülbelül 20 év elkötelezett munka szükséges. Jean 42 éve csinálja, 30 éve tanítja…. mondhatjuk európai viszonylatban a legtekintélyesebb képviselője . Egyenes ági hírnöke Naguchi mesternek  a seitai megalapítójának

Ilyen szerencsénk van, hogy épp Magyarországot választotta új helyszínül!  🙂

Humánus, alázatos, humoros, észre sem vesszük, ahogy átadja az ismereteket…

 

Új hagyományt teremthet és a gyógyítás új dimenzióit tárja elénk.
Minden újra nyitott „tanulónak”, mesternek, gyógyulni vágyónak, gyógyítással- energetizálással foglalkozónak, masszőrnek, tanárnak, reikisnek, táncosnak, jógásnak, aikidósnak, mozgással, sporttal foglalkozónak, ajánlom, aki szeretné szélesíteni ismereteit az emberi lét megismerésének útjain!

A seitairol itt olvashattok részletesebben: http://kerekegeszember.hu/category/seitai-2/

 

A tanfolyamról és a jelentkezésről itt: http://kerekegeszember.hu/kiemelt/az-elet-unneplese/

Biztos vagyok abban, hogy akik eljönnek az itt elsajátított ismereteket beépíthetik eszköztárukba, hogy ez a gazdag kultúra elterjedhessen nálunk is.

Bármilyen kérdésetek, kérésetek, van a tanfolyammal kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésre. Szólj hozzá és kérdezz bátran!

Barátilag Andrea Carricaburu

Mátyás Anita

 

ui: kérlek küld tovább e levelet, (oszd meg az oldal alján) ha ismeretségi körödben tudsz olyat aki nyitott a mozgással és öngyógyítással kapcsolatos újdonságokra  🙂

Köszönjük!!

Andrea és Manita 🙂

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/