Az emberiség történelmében, ritkán születnek zsenik. Naguchi mester nagy eséllyel ezek közé tartozik -2

Az emberiség történelmében, ritkán születnek zsenik. Naguchi mester nagy eséllyel ezek közé tartozik -2

Emmanuel Thibault cikke alapján…

2. rész

 

A REGENERÁLÓ MOZGÁS- KATSUGEN UNDO

A katsugen undo gyakorlása egészen más alapokon fekszik, mint amit megszoktunk a “mozgástól”, ugyanis itt nem egy tudatos akaraton alapuló mozgásról van szó, hanem hagyjuk, hogy a testünk ösztönös reakciói megnyilvánuljanak.
Ami amúgy állandó jelenség az életünkben. Pl. a paradoxális álom-szakaszban, csak ezt akkor tudatosan nem fogjuk fel.
Leginkább megfigyelhető még ez a csecsemőknél és az állatoknál, ahol meg nem nyomták el  kulturális okokból a testünk természetes reakcióit.
Pedig ez a jelenség  nagyon fontos szerepet játszik a testi-lelki harmóniánk megteremtésében.
Ha kinyilatkoztatjuk-hagyjuk működni őket akkor önállóan gondoskodnak rólunk. Ha  elnyomjuk akkor különböző szinteken blokkokat okoznak és bizony ebből alakulnak ki a kórok, betegségek.
Ezen “torlódásokat” rendszeres gyakorlással felszámolhatjuk és mellékhatásként kivalló egészségnek örvendhetünk.

Naguchi mester arról is gondoskodott, hogy kidolgozzon néhány gyakorlat sort, mellyel ösztönözni tudjuk ezen életfunkcióinkat.

Főként a gerincoszlopot célozzák meg ezek a gyakorlatok melyek során a “megfeszítés” majd a tökéletes “elengedés” állapotát váltogatjuk.

Reflexszerűen a testünk önálló életre kel anélkül, hogy egy pillanatra is elvesztenénk a kontrolt, és semmiképpen sem beszelhetünk “transzról”. Ilyenkor a tudatunk nagyon is éber marad.

A mozgásunk ilyenkor egy logika nélküli kapálódzásnak tűnhet első ránézésre. Valójában  a bennünk cirkáló “Ki” takarító hatására kelünk életre megszabadulva   ezáltal a bennünk felgyülemlett blokkoktól..

A YUKI a partnerek közötti finom-energiás kapcsolódás eredetileg a professzionális seitai része volt, mégis egyszerű a menete:

(Hiszen az   emberi kapcsolatainkban folyamatosan alanyai vagyunk ilyenféle kapcsolódásnak. Egy mélyen átélt beszélgetés már elég lehet, illetve amikor egy másik személy szolgáltatásait igénybe vesszük, ( pl. masszázs ) és persze az aikido gyakorlása közben is erről van szó. Valójában az emberi érintkezés alapja ez- legyen az baráti, szerelmi vagy akár küzdelem)

A YUKI-t adó fél ráhelyezi a  kezét a yuki-t fogadó fél hátára és különösebb “szándék ” nélkül a lélegzetvételre összpontosít. Az egész egy természetes jelenségen alapul: mint mikor ösztönösen odakapunk, ha megsérül egy testrészünk … (és ki nem élte azt meg, hogy odakapott egy kisgyerek “bibis” ujjacskájához.. 🙂 )

Tehát ez is egy természetes folyamat, de egyszerűsége ellenére pozitív hatást vált ki ha hagyjuk, hogy a “Ki” szabadon áramoljon.
A KI – és nem az emberi akarat!

Rendszeres gyakorlásával egyre nagyobb érzékenységre tehetünk szert és akár gyógyítói szintre tökéletesíthetjük a KI alkalmazását.
Ezt a professzionális seitai – Seitai-soho-nak nevezi.

Az eredendő cél, ennek az életet adó energiának a közös ünneplése: Naguchi nem hivatalosan csak “Boldog-Ki”-nek nevezte.

folyt. köv…

A teljes, eredeti angol nyelvű cikket itt találod:

http://kerekegeszember.hu/seitai-2/the-legacy-0f-a-giant-0f-kl/

fordította: Andrea Carricaburu

 

 SEITAI tanfolyam, évente egyszer Magyarországon:

http://kerekegeszember.hu/seitai-2/az-elet-unneplese/

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/