Pillangó

Pillangó

 

 

 

 

Érintse meg a lelkem szépsége a testem. 

Bennem a tavasz, nyár, ősz, tél, összes csodája…

 

 

 

… Egyszer volt, hol nem volt…

A tarka rét közepén egy virág zöld levelén, egy kék hernyó búslakodott.

– Neked meg mi nyomja a szíved? – szállt le mellé a Természet Tündére.

– Csúnya vagyok és kövér… nem vagyok jó semmire…

– Csodálatos vagy – mondta a Tündér – de amíg te nem csodálod magadat, hiába mondja bárki más.

– Hogyan kell azt csinálni? – kérdezte a hernyó.

– Nagyon egyszerű – nevetett a Tündér – észre kell venned a világ szépségeit és meg kell találnod a szívedben ugyanezt.

– Ezt nem értem – szomorodott el a hernyó

– Figyelj, mit látsz, mit érzel?

– Éhes vagyok és ennek a zöld levélnek nagyon finom az illata – vágta rá a kicsi hernyó.

– Így van – nevetett a Tündér – de ha messzebbre nézel mit látsz, mit érzel?

– Látom a levél felett ezt a rózsaszín virágot és érzem, hogy édesebb illata van mint a levélnek.

– Igen, és ha még messzebb nézel mit látsz, mit érzel? – kérdezte újra a Tündér.

– Ah –  meregette szemeit a hernyó – hát látom a rét ezer színét, érzem ahogyan a csodás illatuk keveredik a széllel…  ott messze látom az erdő zöldjét is …és fent a halványkék eget a bárányfelhőkkel és érzem a tegnapi eső illatát … Ó milyen szép – tette még hozzá mosolyogva, amikor újra szétnézett.

A Tündér sejtelmesen mosolygott és búcsúzóul ezt mondta:

– Látod, itt ez a szívedből növő ezüst fonál, szőj belőle álomtakarót és lásd azt hogy mindez te vagy: a rét, az erdő és a bárányfelhő is… az összes illat, szépség, minden a te részed!

.

Érintse meg a lelked szépsége a testedet, mert Benned a tavasz, nyár, ősz, tél, összes csodája 🙂

.

A kis hernyó nézegette az ezüstfonalat egy darabig, majd elkezdte körbefonni magát vele. Mikor már csak a szemecskéi látszottak ki, még egyszer körbenézett a világban. Magába szívta az erdő illatát, a rét tarkaságát, az ég bódító kékjét és bebújt a takaró alá. 

 

Mielőtt mély álomba merült volna, magában sokszor elismételgette a Tündér utolsó szavait: Érintse meg a lelkem szépsége a testemet, mert bennem a tavasz, nyár, ősz, tél, összes csodája.

.

Teltek a napok, egyik a másik után.

A Természet Tündére minden nap meglátogatta az álmodásba zárt hernyót. Egyik reggelen csak az üres álomtakarót találta a levélkén. Elégedetten elmosolyodott, mikor egy színpompás lepke szállt mellé csacsogva.

– Képzeld Tündér, azt álmodtam, hogy csúnya kövér hernyó voltam és meghalt a testem. Aztán mikor felébredtem láttam, hogy gyönyörűséges pillangó vagyok… én vagyok a tavasz, nyár, az ősz és a tél minden csodája – kacagott a pillangó és máris tovarebbent, hogy egy hófehér virágot megcsodáljon 🙂

 

 

Nagyapám tanításai:

A Teremtő pillangó képében küldi el hallhatatlan lelkét az embernek, hogy mindig meg tudjon újulni, át tudjon változni, újjá tudjon születni az ezüstszál és az álmodás segítségével. A rozmaringot, a tisztaság, a tisztító álmok és az emlékezés növényét adta a lélek segítésére, hogy a Csillaggyerekek mindig emlékezzenek, hogy honnan jöttünk, mi a feladatunk a Földön.

Az ezüstszál, minden állatot összeköt az Éggel, de ötnek átmegy a szívén is. A pillangónak, az ugró őznek (vagy szarvast) a két hattyúnak, a fehér pávának és a gólyának. A testet a lélek formálja magának. Ennek az öt állatnak az ereje, boldogsága vagy boldogtalansága jól látható a testünk állapotán, hiszen minden egyes sejtünk a lelkünket szolgálja.

 

A pillangó az alhas tájékán lakik.

Azért kaptuk, hogy az ellentéteket egyesítse bennünk (jó-rossz, csúnya-szép, férfi-nő, külső-belső, gyenge-erős…stb.) ezáltal elérjük a megújulást, átváltozást…

…és a mozdulatlan testben – érintés által – felébreszthessük a lelket.

 

A hangya ereje – a mozgás – a legfontosabb az Ember és a Föld kapcsolatában. Ha a hangya régóta alszik, az ember teste-lelke haldoklik. Ilyenkor csak a Pillangó és a Táltos tudja felébreszteni, mozgásra bírni őt.

Érzés nélkül nincsen mozgás… ezért fel kell éleszteni az Élet érzését. A pillangó a lelket érinti meg, a Táltos pedig fizikai ráhatással (nyomás, taposás, lódobogás hangjával) teszi.

 

A pillangó Tűz Tudású – lánggal tisztítja meg a lélek önmagát, de használ minden elemet, így mind a 13 állat erejét segíti. 

 

Égi párja a Táltos, aki az Álmodás Tudását is birtokolja

A csigolyasoron az öt kicsi sárkányt táplálja – az 5 lumbális csigolyát.

.

.

Az állatot erősíti, gyógyítja, megidézi:

Növény: rozmaring

Szín: növénye színei

Hang: RE (révül)

Forma: háromszög

.

.

A Pillangó – a 13 Lélekrezgésünk egyike…

Ha a Lelked, minden darabkájáról szeretnél olvasni, a Mesekönyvet itt találod 🙂

.

.

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/