Páva

Páva

 

 

 

Látom szavaim szépségét,

A lelkem életet ad a szónak

és az Ige testté lesz.

 

 

 

Egyszer volt, hol nem volt…

Egyszer a csodaszép páva szomorúan nézegette pompázatos tollait az örök élet vizében. 

– Hát te miért szomorkodsz? – kérdezte a Teremtő és leült mellé.

– Csodálatos pávaszemeimmel elvarázsolok mindenkit, de ha megszólalok, a rikácsoló hangomtól megriad mindenki és elmenekül.

–  Tollaidon a Nap és Hold van, minden szeme egy-egy csillag az égen. A világ minden színét neked adtam azért, hogy megszólaltasd – mondta a Teremtő.

 Nem az számít, hogy más milyennek hallja, hanem az, hogy ugyanolyan fenséges legyen szavad mint a szíved szeretete. Mutasd mindig a lelked a szavaiddal és akkor senki nem fog elmenekülni, bármilyen kappanhangnak hallatszik. Minden hang a lelked tiszta  hangja legyen.

A páva így is tett. Lelkéből szólja a szót azóta. Aki hallja a lelkét dalolni, az ha beteg meggyógyul, ha öreg megfiatalodik és ha csúnyának érzi magát megszépül. Minden egyes csodájának hírét a harangvirág kelyhének szelíd kongása viszi fel az Úrhoz.

 

Nagyapám tanításai:         

A Teremtő jutalmul a Csillaggyerekek torkába tette a fészkét, hogy ott énekelje az oltalmazó, bölcs tanításokat a lelkiismeret hangján. A páva azóta itt él bennünk, hogy megnyissa a szíveket az égi látásra és szólásra.

Amit a lélek hangján kérsz, azt megkapod! Amit elképzelsz, az már létezik. A lélek szava az élet varázslata, amely belőlünk emberekből kiáradva megteremti amit kimondunk – és az Ige testté lesz. De amit kimondasz, nem tudod törölni – örökre megváltoztat mindent.

A páva Éter Tudással bír. Megváltoztatja az anyagot énekével.

Minden bennünk élő állatra hatással van szavaival és színeivel. Amikor nem zeng a hang bennünk, amikor nem hagyja el igaz Ige a lelkünket, megbetegszenek állataink, beteggé lesz az ember. Ilyenkor a lélek hangjain kell beszélnünk, énekelnünk, a Palota állataihoz, hogy a test újra harmóniába kerüljön.

Közvetlen kapcsolata van a Sárkány fejével és a nyakcsigolyák közül a farkassal.

Párja a fehér páva és a gólya, akikkel együtt dalolva, táncolva, kapukat nyitnak az Ég felé.

 

Az állatot erősíti, gyógyítja, megidézi:

Növény: Harangvirág

Szín: növénye színei

Hang: SZÓ (szó)

Forma: ötszög

.

.

A Páva – a 13 Lélekrezgésünk egyike…

Ha a Lelked, minden darabkájáról szeretnél olvasni, a Mesekönyvet itt találod 🙂

.

.

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/