Vízöntő-kor

Vízöntő-kor

A Vízöntő-kor gyermekei vagyunk…

Egy ilyen korszak 2160 évig tart. 

A PRECESSZIÓ jelenségét a Föld tengelyének imbolygó mozgása okozza. A Föld a Nap pályájához képest 23,5 fokos szöget zár be. Mivel a Föld nem teljesen gömbölyű, hiába próbálja megtartani ezt a szöget. Bukdácsol, imbolyog a saját tengelye körül, éppen úgy, mint egy búgócsiga.

Az ingás miatt a Földről nézve a Nap az állócsillagokhoz viszonyítva minden tavasszal a tavaszponthoz érve nagyon lassan hátrálni látszik az előző évi helyzetéhez képest. Egészen pontosan 1 fokot hátrál 72 évenként.

A precessziós „nagy év” vagy „platóni világ év” 25 920 földi évig tart, vagyis ennyi időbe telik, amíg a Nap látszólagos hátrálása leír egy teljes kört, és pontosan visszakerül a zodiákus körön az eredeti tavaszponthoz.

Együtt egy életen át

A Halak-korszak arról szólt, hogy két ember alkotott egy életre szóló párt. Egymásba kapaszkodva, jóban-rosszban támogatták egymást, mintegy szimbiózisban éltek. Eggyé váltak, összeolvadtak, teljesen elveszítették önállóságukat, egyéniségüket. Mindig egymás közelében voltak, szó szerint karnyújtásnyira. A szeretet, az empátia, a tolerancia és az önzetlen törődés jellemezte kapcsolatukat. Azok az emberek, akik elveszítették a párjukat, például haláleset miatt, nem választhattak másik társat maguknak. Életük végéig gyászolták a párjukat, akivel – hitük szerint – haláluk után ismét találkozhattak és eggyé válhattak.

Azonnal változni és változtatni

Most, a Vízöntő-korszakban nagyot változnak az élethelyzetek és a feladatok.

Először is: megnő az egyén felelőssége minden téren: párkapcsolat, egészség, hivatás, család, vagyon stb.

Másodszor: tilos szimbiózisban élni a másikkal. Csak két felnőtt, önálló életre képes ember élhet tartósabban párkapcsolatban. Ez a kapcsolat többnyire nem szól egy egész életre (persze lehetnek kivételek). Csak addig maradhatnak együtt, amíg segítik egymás fejlődését. Ha bármelyik akadályozza a másik „emelkedését”, akkor az ő akaratuk ellenére is el fog válni az útjuk.

Harmadszor: a hagyományok tisztelete mellett újszerű megoldások keresése és kipróbálása a feladat. Nem baj, ha az új gyökeresen más, és szokatlan.

Negyedszer: rugalmasnak és ébernek kell lenni mindig, minden helyzetben. Ha szükséges, akkor azonnal változtatni kell az eredeti stratégián. Olyasmi ez, mint az országúton egy 90 fokos kanyar: 120 km/h sebességnél nincs idő gondolkozni, hanem tekerni kell a kormányt.

Legyünk bátrak!

Most pedig lássuk, hogy konkrétan mely életterületeken lesz ránk hatással mindez a következő 2160–9=2151 évben?

Balesetek: Minden arra ösztönöz minket, hogy bátran legyünk önmagunk. Hogy vállaljuk, ha más a véleményünk, miközben el kell fogadnunk, hogy másoknak teljesen más lehet az elképzelésük ugyanarról a kérdésről. Akkor alakulhat ki baleset (különösen frontális), ha nem vagyunk nyitottak, és nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy mások egészen másak, mint mi. És hogy ez így rendjén való!

Énünk: Váratlan események megfosztanak minket a védőburkunktól, és arra kényszerítenek bennünket, hogy ne nyomjuk el igazi énünket. Biztonság helyett meg kell mutatnunk, mire vagyunk egyedül képesek. Senkire és semmire sem támaszkodhatunk hosszú ideig. Bíznunk kell saját képességeinkben, és gondolatban csak pozitívan szabad vizualizálnunk a sikert.

Egészség: Ha az új helyzettel járó stresszt nem tudjuk megfelelően kezelni, akkor azok testi tünetek, betegségek formájában manifesztálódhatnak, jelezve, hogy nem vagyunk elég rugalmasak vagy éberek. Különösen érzékeny területek: szív, érrendszer, különösen a koszorúerek, és a vegetatív idegrendszer.

Karrier: Kollégáink, üzlettársaink hirtelen és váratlanul lecserélődhetnek. Többször át kell szerveznünk a feladatköröket és a hozzájuk rendelhető embereket. Kellően nagy szabadságra van szükségünk ahhoz, hogy sikeresen teljesíthessük a feladatainkat. Ha ezt nem kapjuk meg, akkor gyorsan odébbállhatunk.
Szerelem: Még a jól működő kapcsolatokban is lehetnek feszültségek. Ha régóta rejtett feszültségek vannak, akkor azok szétrobbanthatják azt, ezért nélkülözhetetlen az őszinteség. Ezenkívül kellő távolságot kell tartaniuk egymástól a feleknek. A túl szoros és az egyén szabadságát korlátozó kapcsolat nem lesz tartós. Azok a kapcsolatok, amelyek a megszokás és a közönyös beletörődés miatt léteznek még, biztosan véget érnek. Előbb, mint a felek azt sejtenék. Ha egyik fél nem elég rugalmas a változások kezelésében, akkor a kibékülés esélye elveszik, ezért a rugalmasság és a szabadság kölcsönös biztosítása az alapfeltétele minden párkapcsolatnak.

(Forrás: NLC)

 

Mond, te mit gondolsz erről??

Légy bátor és írd le a hozzászólásoknál!

 

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/