Líra faragó táborok

Líra faragó táborok
 
A líra egy Magyarországon kevéssé elterjedt hangszer – legalábbis a feltárt és közzétett leletek alapján. Ennek ellenére a pentaton líra, az ötfokú, keleti népek és hazánk magyar népe által mégis igen elterjedt volt egykoron. Hogy melyik korban? Akkoriban, amikor a keleti népekkel érintkező kultúránk egységet alkotott. Illetve korábbi ősi kiáradási útvonalukon magával vitték a népek és máig is rejteki módon őrzik.
.
 
Aktuálissá vált ismét a felfedezése, ugyanis szükségünk van ősiségünknek erre a harmóniájára, tisztaságára, erejére, a 432 Hz rezgés zengetésére. E rezgés az, mely életet támogató, tisztulást adó. 
A korszakváltás nehézségeivel szembenéző emelkedő tudatú ember keresi azokat az eszközöket, rezgést, amivel önmagát, szeretteit meg tudná védeni az ellene kiáradó ártó frekvenciákkal szemben. Hogy képes lehessen otthona védett körében egy ősi, egy különleges védő hullámot létrehozni, abban elmerülni, otthonra, védelemre találni. 
S erre igen alkalmas a pentaton líra, melyen ősi, tiszta hangsorú gyermekjátékaink, népzenénk ősi pentaton dallamai kevés gyakorlat után kiválóan lejátszhatóak.
.
 
líra
 
.
Hogy ennek a híre, hogy ilyen eszköz, egy szép és egyszerű kicsiny hangszer ma is, általunk is elkészíthető, hangoztatása védelmi kört alkot, merítkezhetünk általa az ősi rezgésben és ezáltal elterjedtté, általánossá tehetjük a sorsáért felelősséget vállalók hangszer-használatát.
 
Szeretném elérhetővé tenni a hangszer-faragási időpontokat és helyszíneket. A táborok 5 naposak, amely idő alatt képes lehet a gyakorlatlan gyermek is, felnőtt is a hangszert elkészíteni.
.
 
lira1
 
.
Június 29-július 03 – Nagykovácsi Faluház 
Július 7-11. Budajenőn
Július 20-24. Bodonyban – ott alvós 
Július 13-17. Debrecen, helyszín szervezés alatt
Július 27-01. a Balaton mellett Köröshegyen
Július 3-7-ig Kiskunmajsán 
 
 
Jelentkezni és érdeklődni lehet Tóth Béla Ottó népzenetanár, lírafaragónál, +3970 333 6922, és tboforrras/kukac/gmail.com levélcímen
.
 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/