Porszemről…

.

cimlap

 

.

Varázslat.. és ezért nehéz róla beszélni.. hisz önmaga teszi azt a leghitelesebben,és legjobban. Mindenkinek és mindenkor mást gyógyíthat és ..varázsol!

.

Nem is könnyű egyszerre szembenézni mindennel.. De ahogy elkezded olvasni..

már egy másik világ lakója vagy.. szinte azonnal.. de észre fogod venni..

Mindenképpen ajánlom mindenkinek ..aki keresi az útját, a helyét a világban.. és minél előbb a Porszem könyvecskéjét!!  

.

“..a bennünk hullámzó,és örökül kapott szavak. .a belül alvó titokzatos tűz

lehetőségét.. kelthetjük Életre, állatok, virágok mesebeli lények csillagtörténeteinek versecskéi,,varázsszavai.. meséi segítségével..!

.

“Látta magát   elkeseredettnek, fáradtnak, erősnek, éhesnek, szomorúnak, dolgozónak, kitartónak,

Tanítónak, segítőnek.. – mindegyik ékkő ragyogásában mást vett észre…

.

Aztán egy átdolgozott nap után ,amikor fáradtan alvóhelyet készített magának egy föld alatti barlang közelében , hangot hallott..

A Föld üregeinek kongása volt, ami olyankor hallatszik, amikor a Földanya boldog.

Ez a jel – dobbant a hangya szíve is egy nagyot..

.

– Szárnyakat szeretnék..

-..a Szerelem a változás ereje , amivel végigmész a járatlan utakon és megtisztítasz, jobbá teszel, mindent és mindenkit, anélkül hogy elvennél belőle. Aki mindent másnak tud adni annak a szívében már ott él..!

.

– Tanítsd meg az embereknek, hogyan lehet menni-tenni feljutni az Égig szárnyak nélkül!

 Tanítsd, hogy folyton mozognia kell mert nem lehet egy helyben állva mindent  megtalálni, megoldani.

 Taníts, hogy minden több mint aminek látszik.

 Taníts, hogy addig kincs a kincs amíg használjuk.”

M.P.

2018.03.05.

KEDVES ANITA!

CSODÁLATOS MESESKÖNYVEDET JANUÁR 19-ÉN TETTÉK POSTÁRA

KOLOZSVÁRON.

MA ÉRKEZETT MEG IDE VEANOBA, ÉSZAK-OLASZORSZÁGBA!

UGYE HIHETETLEN???

DE A FONTOS AZ, HOGY MEGÉRKEZETT!

NAGYON-NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM! 

EL VAGYOK RAGADTATVA TŐLE!

ÉDES LÁNYOM!

ELMONDHATOD, HOGY NEM ÉLSZ HIÁBA!

IGAZ SZERETETTEL GONDOLOK RÁD,

JÚLIA

 –

Amikor először beleolvastam a könyvbe, akkor egy aranyos mesekönyvet olvastam.

Másodszor mikor a kezembe került már megtapasztaltam Anita “csigolyó kovácsolását” és összeállt bennem a kép. Hihetetlen mélységű tudás van ebben a “Porszemnyi” mesében összefoglalva összekötve eget a földdel – testet a lélekkel. Mindenkinek ajánlom: a gyönyörű mesékért. Az értőknek az egészség és az élet teljességének eléréséért.

Teleki Zsuzsa

Kedves Manita!

Csodálatosak nagypapáid meséi – és gyönyörű a Porszem meséi. Nagy ajándék, hogy összegyűjtötted, könyvbe szerkesztetted, kiadattad, és felhívtad rá a figyelmünket. 

Örülök, hogy vettem belőle – s így többször is erőt meríthetek rejtett bölcsességeiből, s  az én unokáimnak is útmutatóul szolgálhatnak majd. 

Köszönöm. És köszönöm a hírleveleket is, amiket egész évben küldtél.

Kívánok Neked és kisfiadnak is  meghitt karácsonyi ünnepeket, sikeres, boldog, békés új esztendőt, sok szerető lélek-kapcsolódást a Fehér Páva évében!

Szeretettel: Szepesy Edit

A Porszem Meséi maga az élet …,
Szerencsések lehetnek azok a gyermekek akiket a nagyszülei ilyen módon tanítottak ,hogy  minden benned van .A bölcsesség a tudás ,a fény ,a szeretet.
 Minden egy, hogy minden összefüggésben van .

Az élet maga a Spiritusz  a Tűz .

A szeretet ami átölel és összefog mindent .

Nagyon nagy tanítás van a könyvben ,az állatokkal illusztrálva ,a csakráknak a jelentését mutatja be , milyen élet feladatot és mit köt valójában össze ,és mivel van össze függésben .

Köszönöm Manita neked .

Szeretettel Ölellek .

Zsuzsa

“A Porszem meséi egy csoda-könyv. Találkozhatsz önmagaddal, egyes részeiddel és még túl is éled, meg is erősödsz a találkozások által. Felismerve, hogy melyik mese mit üzen, mit mond Neked, jobban elboldogulsz a világban és könnyebben megérted önmagad. Ha ezek fontosak Neked, akkor olvasd el Porszem történeteit. Ha nem, akkor töltsd az időd olyasmivel, ami nagyobb örömet, boldogságot ad Neked. Akár így, akár úgy döntesz, igazad lesz és jó döntést hozol.”

Gyuró János 

Köszönöm, hogy bevezettél a mese titkos világába mely szimbolikusan ábrázolja a valóság rejtett szintjeit. Segít az érzékelésben ha tudjuk hova kell helyezni a figyelmet. Ahol a figyelem ott vagyok “Én”

Sok-sok összefüggés csodálatos kombinációját értettem meg. 

Andrea

Szia Maníta!

Elkövetkezett a várva-várt, nagy pillanat, amikor tollat/billentyűzetet ragadok és tájékoztatlak róla, hogy fantasztikus mesekönyvet írtál és alkottál. Tudom, hogy ezt eddig is tudtad, csak azt nem, hogy nekem mitől különleges. 

Elsősorban, mert büszke lehetek arra, hogy a barátom vagy, hogy ismerem az írót, aki nagy tudású, érzékeny, kedves és a mindentudását, látását nemes egyszerűséggel és nagyszerűséggel adja oda az erre nyitottaknak, legyenek akár gyerekek, akár felnőttek. 

Másodsorban, mert a KÖNYV olyan, mint egy japán manga rajzfilm, mindenki a neki szóló taktusokat értékeli és érti, érzi benne. Éppen ez a többrétegűség az, ami magasra emeli a mesekönyvet, mindenki azt olvassa ki belőle és azt tanulja meg belőle, amire éppen akkor és ott szüksége van, ahol épp tart, ahonnan a fátyolon túlra a könyv engedi átpillantani/átszivárogni, ahonnan bepillantást nyerhet önmagába.

 

Amit erős kritikaként kell megemlítenem :), hogy bár már többször elolvastam az egész mesekönyvet és egyenként az egyes állattörténeteket is, minden hiába, egyszerűen nem emlékszem rájuk. Pontosabban egészen addig, amíg újra elő nem veszem, hiszem azt, hogy emlékszem, majd az újbóli elolvasás teljesen más témát, ízt, imát, szerelmet bont ki ugyanabból a pársorosból. Mintha újra és újra ugyanazt elolvasva, mégis mindig más történne velem, bennem.   

Mondhatom, hogy nagyon izgalmas és újszerű!

Életre szóló olvasmány és tudás! Köszönöm!

Virág

Kedves Manita!

Köszönöm Neked, hogy nagyapád szunnyadó hagyatékát, tanítását felébresztetted és életre keltetted.

A porszem meséit olvasva lelkem emlékezni kezd és szép lassan felsejlik bennem az otthon érzése. Az igazi otthoné, ahonnan ide érkeztem megszületésemkor.
Csodálatos nyelvezete szívbe hatol és elhozza  az Univerzum csillagfényét mely megmelenget mikor olvasom a könyv egy-egy fejezetét.

Még az elmém nem fogja, de már érzem, ott rezeg belül az az energia, ami táplálja lelkem, testem és szellemi lényem minden zegzugát.

A szimbolikus rendszert ésszel megfejteni nem könnyű, de az érzés ami mögötte megbújik fénysebességgel hatol belém mikor olvasom a sorokat.

Segítenek a képek és mellettük a kis versek, melyek kiragadják a lényeget.

Nagyon várom a folytatást!

Szeretetteli üdvözlettel: Maja

Kedves Anita!

Csodálatos “könyveket” tudást kaptam tőled, PorszemMeséi-t olvasva, folyamatosan sírok, majd szolmizálva énekelek  🙂 köszönöm neked s nagyapádnak ezt a csodát!

Ölel:  Misak Erika

Számomra a könyv azért érdekes, mert teljesen más szemszögből mutatja az emberi lelket! Sok mindent olvastam,de ilyen formában soha nem hallottam a 13 állatról az emberfán, a fizikai test és a lelek együttes játéka és ilyen varázslatos mese formájában leírva…

Mária

Anita onnan merít ahonnan a népmesék is erednek. Ahogy olvasom a történeteit, egy kicsit én is azzá a gyerekké válok aki belemerülve hallgatja a nagyapja tanításait. Közben a valóság meséssé válik, a mesék pedig valósággá.

Norbi

Kedves Anita!

A könyvedben is közkinccsé tett varázsige igaz voltát az unokáim teljes mélységében  – egy pillanat alatt –megértették, az ige(varázs) nálunk azonnal önálló életre kelt! Így  az egyik könyvet  – bár azt nem neki szántam ajándékba- a kislánykám /8éves/ még aznap a magáévá tette fizikai síkon teljesen, és belépett a palotádba is azonmód. (az állatokkal való ismerkedésig még nem jutottunk, de miután a könyvet „elkunyizta” , olvasta, rajzolta, másolta > színezte, stb.,  másnap  bevitte  a suliba. Ahol is  a  tanító néni megkérte őt, hagyja a padban, ne vigye haza!, mert ő is beleszeretett, „dolgoznának” vele az osztályban! 🙂 )

A nagy sikerre és a „lenyúlásra” tekintettel légy szíves még + 2 db-ot félretenni belőle nekem, Sok szeretettel a találkozásig: (kis)Zsuzsi, aki  mára már: Zsuzsa/nagyi/

.

.