Ugró őz vagy szarvas

Ugró őz vagy szarvas

Földön Élet-fája, szarvas erdejében  

Égben az agancsa csillagok fényében.

Lenti világ sárja, a gyökerét őrzi

Örök élet vize, itatja, öntözi.

Földi Csodaszarvas belső dobbanása

Hunor, Magor, szívét, hozza e világba.  

Titkos ösvényt mutat, hazatalálásra

Szer kincseit őrzi, lelke ezüst szála.

 

Az ugró őz a szívben lakik. Az Emberfa vagy Életfa szívében. Ő a Csodaszarvas, kinek agancsai közt vannak a csillagok, a Nap és a Hold. A Csillaggyerekek faggyúgyertyája az ég világosságától kapja a tüzet, hogy el ne tévedjenek a földi útjukon. A Teremtő Égi jelként mindig meggyújtja a gyertya kanócát amikor előttünk van egy rejtett ösvény, amin visszatalálhatunk az igaz útra, ha eltévedtünk.

 

Az ugró őz Szerelem Tudású. Ismeri a gyógynövények helyét és az élet forrását.

Ő maga az útmutató fény, mely beragyogja lelkünk ezüst szálát a hallhatatlanság felé és összekapcsol minden lénnyel, állattal a Palotán belül és kívül. 

 

A Teremtő a gyöngyiszalagot adta a Szarvasnak, hogy életet vigyen mások életébe az összetartozás segítésére. A Gyöngyiszalag az összeölelkezés virága, befutja az embereket és egybefonja a nyíló szíveket. Levele szív alakú.

 

Nagyapám tanításai:

Amíg minden állatunkat jól tartjuk a Palotánkban, addig a szarvas erőfeszítés nélkül ugrik. Az élet forrásával mindenkit táplál, gyógyít, összekapcsol. Ő az Isteni erő, a Lélek lakhelye. Betegség, bánat, idején a szívhez kell szólni a páva hangján, hogy a szó hatalma minden állatot a saját ereje használatára indítson és újra összekapcsoljon az ezüst szál mindent, mindenkivel.

 

Ha a kimondott szavaiddal a faggyúgyertyád meg tudod gyújtani a szívedben és a két hattyúhoz felviszed ezt az érzést a lehetetlenről, akkor a fehér páva képet formál, ezt pedig a gólya átszövi minden állat erejével és valósággá gyúrja 🙂

 

 

Az állatot erősíti, gyógyítja, megidézi:

Növény: gyöngyiszalag

Szín: növénye színei

Hang: FA (életFa)

Forma: kör

 

A Szarvas – a 13 Lélekrezgésünk egyike…

Ha a Lelked, minden darabkájáról szeretnél olvasni, a Mesekönyvet itt találod 🙂

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/