Táltos

Táltos

 

 

 

…csillag homlokú, Táltos az égen,
minden végtelen évben
szél szárnyán járva
bomlik ki, kilenc kantárja, 
hogy szerelmét karjába zárja…

 

 

 

– Ide figyelj Gyerek! – húzott egyszer magához a nagyapám, mikor a patakparton csalingáztunk. A Táltosról nem mondtam el még egy fontosat.

– Látod ezt a kis füvet? Ez a forrasztófű – hajolt le és egy szálat a kezembe adott.

– Olyan mint a többi fű – nézegettem csalódottan.

– Nézd meg jobban! Ha oldalvást fordítod akkor ennek vastagabb, húsosabb, a széle mint a rendes fűnek és sötétebb a zöldje, mint a többinek. Látod már?

– Látom – mondtam, mert tényleg láttam, ahogy elmondta, hogy mit is kell nézzek.

– Ez egy varázsfű – mondta – és máris belekezdett a mesélésbe 🙂

.

Minden Csillaggyerekben lakik egy Táltosló, az Égig érő fának a legtetején. Föld tüzével vagy Ég tüzével ha megeteted Táltosparipává válik és minden kérésedet teljesíti. Oda repül veled, ahová csak mondod.

– Emlékszem- mosolyodtam el – azt kérdezi tőlem, hogy: Mit parancsolsz édes gazdám? Én meg azt mondom neki: Szél hátán repüljünk kedves lovam, Tündérországba, a Tündérek királynőjéhez és mire odaérünk, csillogó ezüstruha legyen rajtam aranytopánkával… és legyen ott a Tündérkirályfi is… no és szeressen belém azon nyomban, ahogy meglát – mondtam el gyorsan, minden fontos részletet a nagyapámnak már vagy századszorra 🙂

– Így is van Kincsem – de most elmesélem hogyan válj eggyé vele, hogy te legyél ő – és ő legyen te. 

Szedjél a forrasztófűből három marékkal és tedd forrásban lévő vízbe. Kavarj rajta kilencet és vedd le a sparheltről, majd hagyd kihűlni. Csavard ki a fűből a vizet majd vegyél ki kilenc szálat belőle és mond ezt, miközben ketté téped mind a kilencet:

 

Elvágom kilenc kantárod, szabad vagy.

Kilenc égben szaladhatsz,

ha visszajössz maradhatsz.

 

– Ha el tudod engedni, mindig a részed lesz. Ha ragaszkodsz hozzá sose váltok eggyé. Ez az egyik titka a forrasztófűnek.

– Mi a másik titka? – kérdeztem azonnal.

– Hát bizony az az Élet-Halál titka, Fiam. Életre kelt a Táltos ha össze vagytok forrasztva. Akárhány sebed van, akárhány halálod, ő mindig megkenegeti a sebeidet a forrasztófűvel és életet lehel beléd, egészen addig amíg meg van benned az élet szeretete és tisztelete….amíg a dolgod teszed a világban. Ha szabadon engeded mindig megment, de ha kötve marad, csak akkor ha kéred.

Mert az eggyé válást a szabadon engedés tartja össze, nem a szó.

 

 

Nagyapám tanításai:

A Táltosé az Álmodás Tudása és az Átváltozás – a Három ágú fonat Tudása is.

A Táltos az alázat állata, aki mindig megkérdezi: mit parancsolsz kedves gazdám?  Ha jót, ha rosszat kérsz, megteszi. A Teremtő a füveket rendelte hozzá, mert a földön az alázat növényei a füvek és a gyógyfüvek akik válogatás nélkül gyógyítanak minden embert és állatot, akár bántotta, letaposta őket, akár rossz volt másokhoz.

Az elengedést, a Táltos tanítja mindenkinek. Elengedni a rosszat magunktól, hogy ne romboljon tovább és elengedni a jót is hogy ha akar magától visszatérjen. Szabadságot adni a legnagyobb szeretet, amely nem szavakkal hanem tettekkel van megteremtve. Ez az Átváltozás titka, ami a Tettek Ereje bennünk.

Az Emberfa legtetején lakik, de minden állatodhoz beköltözik, ha megkérik rá. Pihenni, gyógyulni a testen a Sárkány farkánál szokott – az összeforrt csigolyasor a lakhelye idelent.

 

 

Az állatot erősíti, gyógyítja, megidézi:

Növény: minden fű és gyógyfű

Szín: növénye színei

Hang: A Palotában Cisz, az Emberfán kétvonalas Aisz

Forma: csillagbuzogány

.

.

A Táltos – a 13 Lélekrezgésünk egyike 🙂

Ha a Lelked minden darabkájáról szeretnél olvasni…

Mesekönyv 

.

 

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/