Fehér páva

Fehér páva

 

 

 

Látom a lelked rezdüléseit.

Tisztán szól dalod,

összekapcsolódom veled…

 

 

 

A te fehér pávád Kincsem, minden Csillaggyerek fehér pávájával beszélget. Mindenkiről tudja, hogy honnan, melyik csillagról jött, van-e közös dolgotok…

– Ő sose téved? – kérdeztem kíváncsian

– Ő az örökkévaló madara, sosem téved – de a földi idő nem mérhető a lélek nyelvén ezért a többi állat segít a Föld idejében tiszta képet adni mások fehér madaráról – mondta a nagyapám.

.

Amikor van közös dolgotok, akkor a hangya felszalad az Emberfádon és minden állatot felkelt. A Föld tüzével megeteti a Táltost és körberepülik a földet – úgy hogy beleszédülsz Kincsem.

A szarvas felugrik az Égig… a pillangó is felfelé száll és a hattyúk csókot váltanak – a szívednek dobbanására a fehér páva tollat bont és folt nélküli tisztaság varázsködével borítja be az eget – felelte a nagyapám. Tudni fogod milyen ez a köd mert aki benne van az halványlik a sejtelem lelassult idejében, míg a többi ember jól látható körülötted. Ilyenkor minden madár körtáncot jár, a páva bár beszél, de nem hallik a szó és a kígyó közelebb vonja hozzád a Napot és a Holdat.

…és…és mi történik azután? – kérdeztem szájtátva

– Csak a szemét látod – mondta komolyan a nagyapám – és abban benne van minden, ami másban nincsen. Te vagy benne – ott abban az időtlen pillanatban, a lelkében meglátod önmagad.

– De nagypapa, én sok ember szemében látom magam… a tiédben is – mondtam mosolyogva

– Mert sok emberrel van dolgod – simogatta meg a fejemet – mindenkinek van egy kincse amit át akar adni neked, ahogyan te is adsz valamit azoknak, akikben meglátod önmagad. Minél nagyobbat ugrik a szarvas, minél többször látod a lelkében magad, annál több kincset kell átadnotok egymásnak.

– …és mi van amikor odaadtam az összes kincsem?

– Akkor bizony közös kincseket kell keresni vagy tovább kell menni kinek-kinek a maga útján. Mert akkor csak ennyi volt a dolgotok egymással.

– Ez olyan nagyon szomorú – keseredtem el – akkor nem adok több kincset neked, nehogy elmenj. – jelentettem ki határozottan.

– A kincseid száma végtelen – soha nem fogy el. Mindig lesz aki pont téged keres és neked akarja adni a sajátját. …és mindig lesz olyan, aki tovább megy, ahogyan te is szabadon engedsz majd embereket.

De lesz pár olyan, akivel bármilyen távol is vagytok mindig érezni fogjátok egymást. A szíved minden gondolatára dobbanni fog, mert az ezüstszálaitok összefonódtak valamikor. Amikor bezárod a kincsesládád és nem adsz többet magadból, a lélekszálak elszakadnak és nagy hiányt hagynak maguk után.

.

Adni kell vagy tovább menni. Nem adni és maradni, az az ördög etetése, hogy neki is legyen öröme. Elemésztő szövetség, lélektelen börtön, mellyel bezárod az állataidat egyetlen kalitkába, a csodálatos Palotád szabadsága helyett.

– Ugye érted Kincsem? Ha bezárod a ládát elvágod a közös lélekszálat, de ha adsz a kincseidből és én mégis elmegyek egyszer a saját utamra, akkor ezen a szálon keresztül mindig beszélhetünk 🙂

Csak a fehér pávának kell megmondanod az üzenetedet és ő mindent szóról szóra elmesél majd nekem.

 

Bárkivel beszélhetsz rajta keresztül, csak meg kell nevezned kihez szálljon a madarad. Akár a Teremtővel is mindennap beszélhetsz – tette hozzá csendesen..

– De ha nem mondom meg, hogy rossz voltam, akkor is kérdezhetek bármit tőle? – kérdeztem felcsillanó szemmel.

– Kérni lehet a választ – nevetett a nagyapám – de a fehér páva nem a hangodat viszi, hanem csőrébe fogja lelkünk ezüstszálát és odateszi az Úr színe elé. Odafent minden láthatóvá válik ami a lelkünkbe van írva. Minden lüktetés, minden zene, hamis hang, hazugság és egyedi dallam azonnal megfoghatóvá, láthatóvá válik a Teremtő számára.

A tiszta szóra válasz érkezik…de csak a tiszta szóra, Fiam. Az Úr a fehér pávával üzeni meg imáinkra a választ.

 

 

.

 

A Fehér páva  – a 13 Lélekrezgésünk egyike 🙂

Ha a LELKED minden darabkájáról szeretnél olvasni, akkor katt ide:

.

.

Ex Libris - Kalendárium a Kereteid Kitörléséhez - AJÁNDÉK pdf: http://kerekegeszember.hu/ajandek-naptar/

Porszem Meséi - mesekönyv részlet AJÁNDÉK pdf - felnőtteknek és gyerkőcöknek: http://kerekegeszember.hu/porszem-ajandek/