Ezoterikus függőség

Ezoterikus függőség

Azok a keresők, akik a spirituális élményeket kutatnak, amelyek a drogokhoz hasonlóan, pillanatnyi “boldogság”élményt nyújtanak, függőséghez vezethetnek. Amikor eléri ezeket az élményeket, egyre többet és többet akarnak. Ezek azok a pillanatok, amelyek összetevőjét az elméleti meggyőződés adja. Elhiteti velük, hogy ha ezt minél többször átélik, akkor a jó érzés megmarad és a boldogság, soha nem múlik el.

 

A drogot fogyasztók, annyi előnyben vannak, hogy tudják, mit vettek be és mit várhatnak tőle. Az ezoterikus függők, pedig meg vannak arról győződve, nekik semmi bajuk nincs, sőt a többiekkel valami hibádzik. Az a meggyőződésük, hogy mindenkinek ezt kéne csinálni és “szegény” többiek, még szintekkel lejjebb vannak. Igyekszenek “hajtani” az igét, hogy legalább olyan szintre kerüljenek mint Ő, mert a többiek problémákkal szenvednek tudatlanságuk miatt és segítségre szorulnak.

 

Ellentétesen gondolkoznak, mert fenn akarnak tartani egy állapotot, ami lehetetlen. A szélsőségeket élik, mert a hinta, hol fent -hol lent van, de csak pillanatnyilag. Megpróbál fenntartani egy állapotot, megerőszakolva önmagát, persze a többi lehetőség és tapasztalás rovására.

 

Az igazság, nem fent és lent van, hanem a mozgásban. Minden összefügg és ne akard megállítani a hintát a levegőben, mert sehol sem jobb mint máshol. Nincsenek szintek, mert nem lehet olyat mérni, ami nincs kötöttségekhez kapcsolva. A magasztos pillanatokhoz kapcsolt élmények, állandó fenntartása, erőszakkal párosul és kötöttségekkel, mert erő nélkül, nem lehet fenntartani, még egy tollpihét sem. Elvész a mozgásból fakadó szabadság.

 

Ez a függőség, egyoldalúvá és korlátolttá teszi a keresőt. Azt hiszi, ha “jól” érzi magát, közelebb van az igazsághoz, ha meg “rosszul”, akkor meg “véletlenül” távolabb. Éld meg azt, ami éppen van. Ízleld meg a valóságot. Még ha fáj is, hemperegj bele, mert az igazán rossz pillanat, ugyanolyan természetes, mint a nevetés.

 

Amikor megízlelted tudatosan, átrágtad és jól a fejedbe vésted minden tulajdonságát, szabaddá válnak a döntéseid és nem kóstolsz bele “véletlenül” a keserű cukorba, mert különbséget tudsz tenni a véletlen és a tudatos ízek között. Tudod mibe harapj bele, ha édeset szeretnél, ugyanakkor nem ítéled el, ha valaki még csak most kóstolgatja a keserűt, édeset keresve.
Szikszay Csaba http://tudatosan.hu/ezoterikus-fuggoseg/

.

.

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

1 hozzászólás

  1. Cziráki Ildikó Zsejke

    “Szívemből” szólt ez a pár sor!!!!

Szólj hozzá!