A Tzolkinról

A Tzolkinról

 

A Maják rendkívül fontos és pontos naptárt alkottak. Tisztelték a természet ciklusait. Különös kapcsolatban álltak a Föld Anyával, a Nappal és a csillagokkal.

Párhuzamosan két naptárt használtak, a Haabot, ami 365 napból áll,, s megegyezik a Föld Nap körüli forgásával, s a fizikai síkot képviseli, s a Tzolkint, ami 260 nap. (260 földi nap alatt kerüli meg a Vénusz a Napot) ez a lelki síkot képviseli.

 S van egy úgynevezett hosszú számításuk, ami hozzávetőlegesen 26 000 év. Ennyi idő alatt kerüli meg a naprendszerünk az Alcyont, a Plejádok központi napját. Ezt a szellemi síkkal azonosítják. 26 000 év….260 nap…kicsiben a nagy… A 26 000 éves ciklust úgymond előrehaladási ciklusnak tartják. A Tzolkin 260 napjában benne van a nagy egész ciklus összes jellemzője. Ha ránk, emberekre vetítjük ezt a 260 napot, hát pontosan ennyi az ember fogantatásától a születésig tartó idő.

A Tzolkin és a Haab 52 évenként ér össze, ekkor első napjuk megegyezik.

A Tzolkin 260 naponta újra indul.

Négy színt, (A Föld energia ciklusai), húsz szoláris pecsétet (energiák a napból) és tizenhárom galaktikus tónust tartalmaz (a csillagokból jövő energiák) Ezeknek a kombinációi adják az egyes napok energiáit.

 

A Tzolkin tábla a Sárkánnyal kezdődik, mivel ez az első jegy, az első Hullámvarázs is a Sárkányé. Ez egy elindító impulzus, a születés ereje. Jó, ha ebben az időszakban új tervet készítünk, megfogalmazzuk, mit szeretnénk elérni ebben az új teremtési időszakban. Minden Hullámvarázs 13 napig tart. Ez magába foglalja a 13 galaktikus tónust, az elindulástól a befejezésig.

 

Egy hullámvarázs ábrázolása:

 

A tizenharmadik nap után a Hullám újra indul. Mindig azt a Hullámvarázst éljük, ami a Hullám első napja. A Tzolkinban a 14. jegy a Varázslóé, tehát a második hullám a Fehér Varázsló Hullámvarázs. Ez 2011.09.24.-én kezdődött.   Ebben a tizenhárom napban élesszük fel belső varázslónkat, fedezzük fel a mindennapi csodákat életünkben. Vigyünk varázslatot mindennapjainkba. Hinnünk kell önmagunkban és a varázslatban, engedd, hogy a mágia beáramoljon életedbe, most, ebben a tizenhárom napban fogékonyabbak vagyunk erre az energiára.

 

Tölgyfa Mária

Fehér Elektromos Világáthidaló

http://majanaptar.csillagmag.hu/

 

 

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Szólj hozzá!