Farkas Anikó – Kreatívanyu

www.kreativanyu.hu

Élete egyáltalán nem mondható mindennapinak, rá fokozottan igaz a mondás: “Ember tervez…”

Éppen ezért nem csak a “hagyományos értelemben vett” kreativitásra van szüksége, azaz nem csak akkor, amikor valamit alkot gyerekeivel. Kreatívnak kell lennie a mindennapi időbeosztásban, megvalósításban, a közös időtöltések tervezésekor is, amit a lányai közötti 10 év korkülönbség is indokol.

 

Szívesen megosztja tapasztalatait, melyeket saját gyermekkorából hozott, és amelyeket lányai nevelgetése, terelgetése során szerzett, mégpedig azzal a céllal, hogy a közös játékkal töltött idő amellett, hogy örömteli, felhőtlen szórakozás, a gyerekek nevelését, fejlődését is szolgálja.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy a közös játék a szülőkre is személyiségformáló erővel hat!

Szülői Kreativitásébresztő Minitréningje elérhető az említett oldalakról.

 

Első, ebben a témában megjelent kiadványa a “Mit játsszunk téli estéken?” c. anyag volt a www.csaladi-karacsony.com és a www.kreativanyu.hu közös kiadványaként. A téli időszakban mindkét oldalról elérhető a csomag.

 

2011-ben havonta jelennek meg szakértői cikkei “játékkal nevelés kreatívan” témakörben a Boldog Családok Klubja oldalon. Ennek hatására készült el a www.kreativanyu.hu után a www.mitjatsszunk.hu is.

2011 áprilisában a Vidi Rita (Hősnők.hu) által alapított Minerva Capitoliuma c. folyóirat tematikus, kreativitásról szóló számában jelent meg szakértői cikke. A cikk teljes egészében elérhető itt: http://www.kreativanyu.hu/kreativitas/egy-hataridonaplo-margojara/

 

 

Két tehetséges, szépséges lánya van, az ő személyiségük sarkallta arra, hogy elmélyedjen a kreativitás és a tehetség témájában. Részt vett a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban, mint tehetségpontot létesített intézményben a „Tehetséges gyerekek a családban és az iskolában” (R033_013) elnevezésű képzésben a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Magyar Géniusz Projektiroda szervezésében.

 

Tanulóévei alatt – nagyobb részt már anyaként – szerzett 4 diplomát, 3 nyelvvizsgát, doktori fokozatot eredeti szakmájában.

Megismerkedett a nettel, az online lehetőségekkel, weboldal tulajdonos és menedzser.

Állandóan agyal és alkot online és offline egyaránt, tanul és tanít, értékesít és coachingol.

Kapcsolatokat épített, és rájött, van mondanivalója azok számára is, akik gyereket nevelnek.

 

Vélemények Farkas Anikó – Kreatívanyu – tevékenységéről

 

Ez csodás volt!

Az elején, persze azon gondolkodtam, hogy vajon mit mondhatsz nekem, a téli estékről, amit 2 gyerek után ne tudnék…Aztán rájöttem…Visszakaptam a gyerekkori emlékeim. Hiszen szinte csak könyvekre, a szomszédok gyerekeivel együtt töltött játékokra gondoltam…nem pedig az én gyerekkorom emlékeire, amikor a gyerekeimmel játszottam…

Hajj pedig, mennyi csodás, egyszerű játékunk volt, ami a TE hanganyagod nélkül eszembe sem jutott volna!!

Újra kinyílt a fejemben a “gyerek világ”.

KÖSZÖNÖM !!

és Matyi fiam is köszöni !!! 🙂

 

Mátyás Anita

www.nevedbenasorsod.hu

 

Bármilyen gyermeknevelési tanácsadót, szakértőt leginkább az alapján tudok hitelesnek tekinteni, hogy milyen a viszonya a gyermekeivel. Anikónak nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy nagyon korán felfedezze a lányai tehetségét, és megfelelő támogató hátteret biztosítva segítse őket az útjukon, kiteljesedésükben.

Amikor az írásait olvasom, sokszor az jut eszembe, hogy gyermekként én is erre a támogatásra, szeretetre vágytam volna, amelyet sajnos csak részben kaphattam meg, és sokszor pont a lényeg hiányzott: az elismerés, a bátorítás, a feltétel nélküli elfogadás.

És a különbség látható is: a nagylánya már 15 évesen elképesztően önálló, és tudja, mit akar, folyamatosan tesz is érte, és kézbe veszi az irányítást, ha arra van szükség. Én kb. 30 éves koromra jutottam el erre a szintre, nem kevés önismereti munkával.

 

Anikó tudja azt, amit sokkal több szülőnek kellene tudnia: támogatni a gyerekeket szeretettel, és úgy, hogy közben nem rakjuk rájuk a kimondott vagy kimondatlan elvárásainkat.

 

Háromgyermekes anyaként sokat tanultam és tanulok tőle.

 

Kováts-Szőcs Anita

www.egymast-tanitjuk.hu

2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium

2015 - Szerelmetes Kalendárium

Kapcsolódó bejegyzések

Címkék

Oszd meg ezt!

Szólj hozzá!